Как да гледаме българска телевизия в Германия?

Никога, ама никога не сваляй филми от торенти, защото рано или късно ще си платиш прескъпо за това. Има различни начини за гледане на българска телевизия в Германия. В тази статия ще ти разкажа за моя опит.

bgtime-logo

Много българи в чужбина искат да гледат родни телевизионни канали. Лично аз съм пробвал със сателитна чиния, iptv технология, през браузер и интернет телевизия.

Никога, ама никога не сваляй филми, музика и игри от торенти, защото рано или късно ще получиш глоба и после разправиите са големи.

За сателитна чиния ти трябва специално разрешение и място за поставяне. Настройване, дупки в стените и кабел до телевизора са част от гледането на телевизия с чиния. Според мен си е доста разправия, но доста сънародници гледат българки канали по този старомоден начин.

IPTV технология предлага доста канали, но за мен не е много легално. Има доста реклами във фейсбук, който предлагат тази услуга с безплатен тестов период. Трябва да се закупи допълнително устройтво през което се гледа.

Единственото предимство на гледане на бг телевизия през браузер е, че е безплатно. Малко канали, лошо качество, мудно и трудно управление на каналите, прекъсвания непрестанно, ако искаш да гледаш телевизия така. За съжаление безплатното ползване на повечето български телевизии през тяхните официални сайтове е забранено за чужбина

Най-добрият начин гледане българка телевизия в чужбина е онлайн телевизия. Екипът на български контакти в Германия изпробва някои от тях и направи списък с най-добрите. Постарахме се да изискваме и промо кодове за допълнителна отстъпка.

Списък на онлайн телевизии в Германия:

  • 1. Elemental

    При заявка на абонамент за Elemental.TV може да изпозваш код bartex-11-yahoo-com и ще получиш 35% отстъпа за абонамента.

  • 2. Bgtime

    Bgtime разполага със SamsungTV апликация, която е много приятна и лесна за управление. На сайта на телевизията ще намериш винаги актуалните оферти и промоции.

  • 3. Neterra

    Може да изпозваш код DE-BG и ще получиш 15% отстъпка при закупуване на абонаментен план в Neterra.TV.

Това са трите водещи фирми, предлагащи онлайн телевизия за българи в чужбина. Всяка има свойте предимства и недостатъци, но техните услуги се подобриха чувствително през последната 2023 година.

Аз лично гледам българска телевизия чрез Android TV Box на Елементал и съм най-доволен като цена-качество. Ако искаш да пробваш Elemental.TV при заявка на абонамент може да изпозваш код bartex-11-yahoo-com и ще получиш 35% отстъпа за абонамента.

Съществуват и други начини за гледане на българска телевизия в чужбина. Лично аз съм пробвал само описаните по-горе. Ако искаш да споделиш твоя опит с гледането на българска телевизия, може да ми пишеш.